Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

 Strona 1 z 1 [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [Bora] ODB2 brak komnunikacji
PostWysłany: Pon 19 Gru, 2016 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 04 Gru, 2006
Posty: 856
Gadu-Gadu: 0
Auto: Vw Bora 1.9 Tdi Pd 1J
Witam po długiej przerwie

Pacjent
Vw Bora 1.9 tdi pd 2003 rok

Problem z podłaczeniem się OBD2

ewentualnie podeślijscie jakiegos linka do allegra co kupic lub czym sie podłaczac

dzieki


Ostatnio edytowany przez swIP, Śro 21 Gru, 2016, edytowano w sumie 1 raz

Offline
 Profil  
 
 Temat postu: Re: [Vw Bora] ODB2 brak komnunikacji
PostWysłany: Wto 20 Gru, 2016 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 09 Paź, 2007
Posty: 7351
Skąd: Bolesławiec
Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
masz problem z brakiem komunikacji czy chcesz sie poprostu podlaczyc?


Offline
 Profil    8234490
 
 Temat postu: Re: [Vw Bora] ODB2 brak komnunikacji
PostWysłany: Śro 21 Gru, 2016 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 04 Gru, 2006
Posty: 856
Gadu-Gadu: 0
Auto: Vw Bora 1.9 Tdi Pd 1J
Kupiłem ODB2.

Teoretycznie udało się połączyć bo w jakimś programie pokazuje obroty i prędkość...I to tyle

Ale scantoolem ani żadnym innym programem nie moge sie połączyć...


czytałem gdzieś, że do mojej fury ODB2 nie podejdzie...

Może mi ktoś naswielić problem?

Image


Offline
 Profil  
 
 Temat postu: Re: [Bora] ODB2 brak komnunikacji
PostWysłany: Czw 22 Gru, 2016 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 09 Paź, 2007
Posty: 7351
Skąd: Bolesławiec
Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
bora ma diagnostyke po k-line czyli twoj kabel podejdzie sprobuj sie polaczyc za pomoca zwyklego vag-com


Offline
 Profil    8234490
 
 Temat postu: Re: [Bora] ODB2 brak komnunikacji
PostWysłany: Czw 22 Gru, 2016 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 04 Gru, 2006
Posty: 856
Gadu-Gadu: 0
Auto: Vw Bora 1.9 Tdi Pd 1J
Turpik super, że starsz się coś pomóc w temacie

A co to znaczy k-line?


Offline
 Profil  
 
 Temat postu: Re: [Bora] ODB2 brak komnunikacji
PostWysłany: Czw 22 Gru, 2016 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 09 Paź, 2007
Posty: 7351
Skąd: Bolesławiec
Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
k-line to jest linia diagnostyczna. nowsze auto uzywaja magistrali can ktorej twoj kabel nie obsluguje. jak wyskakuje ci taki komunikat to nie mozesz sie polaczyc z zadnym z podzespolów?


Offline
 Profil    8234490
 
 Temat postu: Re: [Bora] ODB2 brak komnunikacji
PostWysłany: Pią 23 Gru, 2016 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 04 Gru, 2006
Posty: 856
Gadu-Gadu: 0
Auto: Vw Bora 1.9 Tdi Pd 1J
1 i 2 zdjęcie.
Program szuka adresów?

ostatnio czekałem pół godziny i sprawdzał różne kombinacje...
czy to oznacza, że muszę poczekać cały cykl przeszuikiwania tych adresów?

7/ostatnie zdjęcie. klikam w cokolwiek a program znowu zaczyna szukac adresów?

Możesz mi wyjaśnić o co chodzi?

4 zdjęcie...Niby test ok. ale ISO/ODB not compatybile? Może mam zły przewód? jakiś chińczyk pewnie.


Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


Offline
 Profil  
 
 Temat postu: Re: [Bora] ODB2 brak komnunikacji
PostWysłany: Pią 23 Gru, 2016 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto 09 Paź, 2007
Posty: 7351
Skąd: Bolesławiec
Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
kabel napewno chinski ja polecam oryginal ale cena niestety wysoka. probowales sie polaczyc innym interfejsem ze swoim autem?


Offline
 Profil    8234490
 
 Temat postu: Re: [Bora] ODB2 brak komnunikacji
PostWysłany: Nie 25 Gru, 2016 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 04 Gru, 2006
Posty: 856
Gadu-Gadu: 0
Auto: Vw Bora 1.9 Tdi Pd 1J
mam radio chinskie a czytałem, że ono może powodować jakieś konfilikty ze złączem...

Jak to nie zadziała to kupie coś ze strony viakena...


Offline
 Profil  
 
 Temat postu: Re: [Bora] ODB2 brak komnunikacji
PostWysłany: Nie 25 Gru, 2016 
VW Zone Older
VW Zone Older

Rejestracja: Pią 12 Mar, 2010
Posty: 2031
Skąd: Rojca
Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf MK2
mialem kiedys podobny przypadek w ibiza 2 fl auto nie chcialo sie lączyc wyjecie bezpiecznika od radia pomoglo :)


Offline
 Profil  
 
 Temat postu: Re: [Bora] ODB2 brak komnunikacji
PostWysłany: Pon 02 Sty, 2017 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon 04 Gru, 2006
Posty: 856
Gadu-Gadu: 0
Auto: Vw Bora 1.9 Tdi Pd 1J
tylna część ciała...radio nie jestm problemem

wklejcie co kupić vaga czy scantoola?


Offline
 Profil  
 
 Temat postu: Re: [Bora] ODB2 brak komnunikacji
PostWysłany: Pon 08 Maj, 2017 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie 29 Paź, 2006
Posty: 175
Skąd: dabrowa gornicza
Ja mam autocoma i wszystko chula. Podroba za 500 a ogarnia większość aut ;)



_________________
OBRAZKA BRAK.KAZALI USUNAC.......SZKODA!!!!!
Offline
 Profil  
 



Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
 Strona 1 z 1 [ 12 posty(ów) ] 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Wszystkie prawa zastrzeżone dla VWZONE.PL © 2003-2017 - GRAPHI PLUS GROUP