vwzone.pl | Forum VW Maniaków - Volkswagen, VAG, Skoda, Audi, Seat
http://www.forum.vwzone.pl/

[golf mk2] Mieli przegub wewnętrzny
http://www.forum.vwzone.pl/viewtopic.php?f=32&t=80377
Strona 3 z 3

Autor:  tbialyjettamk2 [ Wto 11 Lut, 2014 ]
Temat postu:  Re: [golf mk2] Mieli przegub wewnętrzny

dawid napisał(a):

zewnętrzny przegub tzw mały(chyba coś ok 70mm-1,3,1,6) jest krótszy chyba ok 1 cm niz ten większy(chyba 90mm -1,8, 2,0)

i nie wiem dlaczego ale zawsze problem występuje po lewej stronie.z prawej pasuje wszystko normalnie


jak to mierzysz , którą część przegubu ? Bo mój cały ma 126mm


Image

Autor:  dawid [ Wto 11 Lut, 2014 ]
Temat postu:  Re: [golf mk2] Mieli przegub wewnętrzny

średnica tam gdzie przychodzi opaska mocująca gumę

Autor:  tbialyjettamk2 [ Wto 11 Lut, 2014 ]
Temat postu:  Re: [golf mk2] Mieli przegub wewnętrzny

ahaaaaa ałaa to nic mi nie daje .... a są może do mk1 krótsze takie które będą pasowały na moją ilość frezów i będą długie na około 11cm ?

Autor:  benson [ Wto 11 Lut, 2014 ]
Temat postu:  Re: [golf mk2] Mieli przegub wewnętrzny

jezeli teraz masz taka dluga polos jak w mk1 to musisz zmienic na taka jak byla w mk2 w mocniejszych wersjach ona jest krotsza bynajmniej u mnie tak jest

Autor:  tbialyjettamk2 [ Śro 12 Lut, 2014 ]
Temat postu:  Re: [golf mk2] Mieli przegub wewnętrzny

dawid i benson wielkie dzięki za pomoc.

Myślę że sytuacja opanowana.
Więc kolejna podpowiedź dla potomnych ;)

Golf MK2 , sanki mk2 1,6 TD , pięciobiegowa skrzynia z mkII , wahacze mkII , półoś prawa mkII 1,3 benzyna , półoś lewa mkI 1,6 D , przeguby wewnętrzne 1,6 D , przeguby zewnętrzne 1,3 benzyna , zwrotnice 1,3 benzyna

Półoś mkII 1,3 benzyna

Image

Półoś mkI 1,6 diesel

Image

Autor:  #Mateusz# [ Pon 03 Mar, 2014 ]
Temat postu:  Re: [golf mk2] Mieli przegub wewnętrzny

Panowie to teraz ja w kolejce....

Planuje swap do swojego golfa II. Silnik obecnie jest 1,3NZ. W weekend zaczynam swap na AFN z Vento. Dostałem potrzebne graty na swap-a ale im więcej czytam tym miesza mi się to bardziej...
A więc plan jest taki:
- silnik AFN,
- skrzynia biegów AFN,
- sanki AFN
- półosie AFN,
- zwrotnice i wachacze golf IIm
- przeguby wewnętrzne i zewnętrzne AFN (golf 1,3 do dyspozycji).

Czy taki setup ma rację bytu ? Zrobiłbym to metodą prób i błędów ale problem polega na tym że nie ma mnie w PL do końca tego tygodnia i mam tydzień na ogarnięcie swapu, ani dnia więcej. Więc muszę skompletować wszystkie graty potrzebne do swapa żeby było jak najmniej problemów i niespodzianek przy przekładce.
Najbardziej zastanawia mnie fakt półosi. Czy mam szukać od golfa II (bo moje od 1.3 pewnie tu nie podejdą) i jeśli tak to z jakich wersji silnikowych...(16V?), czy może jak założe przegub zewnętrzny od 1.3 to będzie to jakoś hulać ?

Auto na uziemieniu...

Proszę o jakieś wskazówki.

Autor:  dawid [ Wto 04 Mar, 2014 ]
Temat postu:  Re: [golf mk2] Mieli przegub wewnętrzny

półosie na pewno będą za długie pod wahacze z mkII więc albo wahacze z AFNa albo półosie z mkII.jak będzie nadal za ciasno to zewnętrzne przeguby z 1,6 lub 1,3

Autor:  jacekGT [ Śro 18 Mar, 2015 ]
Temat postu:  Re: [golf mk2] Mieli przegub wewnętrzny

lekarstwem na wszysto sa półosie z G60 :p
juz tłumacze why ;)
skrzynie na linki maja szersze obudowy mechanizmów różnicowych od tych na pręcie
czyli swap wachaczy i półosi z mk3 lub ośki od g60 i mamy wszystko na dużych przegubach

Autor:  bartekmk2 [ Czw 19 Mar, 2015 ]
Temat postu:  Re: [golf mk2] Mieli przegub wewnętrzny

u siebie mam skrzynie na linki z tdi, wachacze mk2 + założone ori półosie z mk2 gti, były tam skrzynie z flanszami 100mm i półosi sa krótsze niz standardowe z mk2 z racji ze sa większe przeguby. U mnie wszystko posowało na długośc i na mocnej glebie nie ma zadnych problemów z przegubami

Autor:  toudi6666 [ Wto 02 Sty, 2018 ]
Temat postu:  Re: [golf mk2] Mieli przegub wewnętrzny

Odgrzeje temat.
U mnie orzeguby nie poleciały zewnętrzne ale w środku tego kielicha jest wyzlobienie tak jak by pulosi pukala. Golf 2 silnik abf skrzynia ze scirocco acd.pamięta ktoś długości przegubow ?? Wewnętrzny przegub 100. Kurde może załoze wahacze z mk3 ??

Strona 3 z 3 Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/